Maestro DIANA patinás réz hosszúcímes ajtókilincs, festett porcelán kilincsszárral

Ár: From: 23 120 Ft (27%-os ÁFA-val)

Elérhetőség: rendelésre 1-3 munkanap

Klasszikus kialakítású hosszú címes ajtókilincs, rézből, festett porcelán fogantyúval.

Kiürítés
Mennyiségi egység: garnitúra (1 ajtóhoz)
Összehasonlít
Cikkszám: KILMDIANAPATRHC Kategóriák: , , Címkék: , , , , ,

Product Description

Klasszikus megjelenésű hosszúcímes ajtókilincs, rézből, patinás felülettel. Elsősorban beltéri használatra javasoljuk, normál igénybevételnek kitett helyiségekhez. A Maestro DIANA patinás réz hosszúcímes ajtókilincs festett porcelán fogantyújával minden igényt kielégít a régi klasszikus stílust kedvelők körében. Különösen jól mutat régi stílusú parasztházaknál vagy a múltat idéző modernebb otthonokban.


Figyelem!

Amennyiben a kilincset bejárati ajtóra szeretné tenni, kérjük jelezze azt a megrendelési folyamat végén a “Megjegyzés” mezőben, mert ebben az esetben felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy további adatot egyeztessünk a termékről. Így elkerülhetővé válik a tévesen megrendelt termék cseréje, és az azzal együtt járó szállítási határidő kitolódása. Erre figyeljen bejárati ajtókilincs rendelésekor >>>

Rendeléskor ügyeljen a helyes méret megadására, mert rossz méretű kilincs rendelése esetén, csak a lyukasztás nélküli (BLIND), az 55 mm-es és a 90 mm-es lyuktávolságú kilincset tudjuk kicserélni! Az ettől eltérő lyuktávolságú megrendeléseket BLIND termékből készítjük a vevő kérésére, így ezekre az egyedi termékekre nem érvényesíthető a 14 naptári napos indoklás nélküli elállási jogTöbb információ a garanciáról >>>


A csomag tartalma

A kilincset gyári csomagolással adjuk, amely tartalmaz
– 1 pár kilincsszárat,
– 1 db kilincstengelyt (40 mm vastag ajtólaphoz),
– 2 db kilincscímet a kiválasztott kulcslyuk és zártávolsággal, illetve a zártípus kialakításával BB, PZ, vagy WC,
– a rögzítéshez szükséges csavarokat,
– hernyócsavart, ami a kilincset rögzíti a kilincstengelyhez, a hozzávaló imbuszkulccsal.

A kilincs hosszúcíme rugót tartalmaz, ami segít a zárnak vízszintes állapotban tartani a kilincsszárat. Ezzel a kilincsnek hosszabb élettartalmat biztosít, a tökéletesebb működés mellett.


Hosszúcímes kilincsek zárkialakításának fajtái, és méretezései (BB – PZ – WC)

A kilincseket minden esetben a zárnak megfelelő kulcslyuk kialakítással, valamint a kilincs és zártengely távolságágának pontos meghatározásával válassza!

A zártípusokból 3 félét különböztetünk meg.

BB zárrozetta  – A beltéri ajtók általában ilyen normál, hagyományos “BB”-s, úgynevezett tollas (vagy szakállas) kulccsal működtetett zárral vannak ellátva.

PZ  zárrozetta – Általában ilyen “PZ” hengerzárral, vagy más néven cilinder zárral (biztonsági zárral) szerelik az irodai és bejárati ajtókat.

WC zárrozetta – Ezzel a zártípussal legtöbb esetben wc-k, fürdőszobák ajtóiban találkozhatunk, de a gyerekszoba ajtót ellátni ilyen zártípussal sem ördögtől való. Ugyanis ezeket a zárakat a belső oldalról kulcs nélkül is tudjuk zárni, de ami a legfontosabb, hogy veszély esetén kívülről egy lapos fémtárggyal, akár egy pénzérmével az ajtó könnyen nyitható marad.


Kilincstengely és a kulcsluk közti távolság meghatározása

méretezés_hc_350x350

A kilincs és kulcslyuk közötti távolság mérésénél figyelni kell arra, hogy a zártestben lévő négyzetes lyuk középpontjától az alatta lévő zárkialakítás felső tengelyközéppontja közötti távolságot kell lemérni (lásd: bal oldali ábrán). A legelterjedtebb méretek a beltéri ajtókon az 55 és 90 mm-es távolság, míg a bejárati ajtókon ugyancsak a 90 mm-es, de itt már előfordulnak 92 mm-es lyukkialakítások is. Ezeken a méreteken felül létezik még a 72 mm-es, WC-s kialakítás esetében 78 mm-es vagy akár – főképp régi típusú ajtóknál – teljesen egyedi méretű lyuktávolsággal rendelkező zárkialakítás. A legtöbb hosszúcímes kilincs esetében lehetőség van kulcslyuk kialakítás nélküli (úgynevezett BLIND) kivitelt rendelni alapáron. Még több információ >>>


További felhasználási és kialakítási módok

Körrozettás

Ablakfélkilincs

Ablakfélkilincs


MAESTRO hosszúcímes kilincs felszerelésének rövid bemutatója:


Megválaszolatlan kérdése maradt, vagy bizonytalan a döntést illetően?

Keressen minket telefonon, ahol több éves tapasztalattal gyorsan a segítségére lehetünk. Várjuk hívását! Elérhetőség >>>

Szállítási és fizetési lehetőségekről itt tájékozódhat! Bővebben >>>

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Maestro DIANA patinás réz hosszúcímes ajtókilincs, festett porcelán kilincsszárral” értékelése elsőként