Maestro MARIKA matt króm hosszúcímes ajtókilincs

Maestro MARIKA matt króm hosszúcímes ajtókilincs

Ár: From: 5 710 Ft (27%-os ÁFA-val)

Elérhetőség: rendelésre 1-3 munkanap

Modern kialakítású hosszú címes ajtókilincs, zamakből, szálcsiszolt kóm felülettel.

Kiürítés
Mennyiségi egység:
Összehasonlít

Product Description

MARIKA kilincs modern megjelenése miatt gyorsan közkedvelté vált a hagyományosabb formavilágot kedvelők körében. Matt-króm felületének köszönhetően tartós, és strapabíró ajtókilincsek közé tartozik, mely tulajdonságok beltéri kilincsként és kültéri kilincsként is egyaránt alkalmassá teszik. Mivel nem látszik meg rajta az ujjlenyomat, ezért takarítása is hálás feladat, így különösebb karbantartást nem igényel.

Hasznos információk

A kilincs rozettája rugót tartalmaz, ami a kilincsnek hosszabb élettartalmat biztosít, a tökéletesebb működés mellett.
Amennyiben a kilincset a bejárati ajtóra szeretné tenni, kérem jelezze a megrendelési folyamat végén a “Megjegyzés” mezőben, hogy az ajtóban lévő zár a kilincs felhúzásával zárható e, mert ebben az esetben ehhez való végállás nélküli kilincset biztosítunk.

A csomag tartalma

A kilincset gyári csomagolással adjuk, amely a könnyebb szerelhetőség jegyében tartalmaz a rögzítéshez szükséges csavarokat, a kilincs megfogatásához hernyócsavart, illetve a hozzá való imbuszkulcsot.

Kilincstengely és a kulcsluk közti távolság meghatározása.

A megfelelő méret meghatározása minden esetben a kilincs tengely középpontjától a kulcslyuk középpontjáig mért távolság a meghatározó, különös tekintettel a hosszú címes kilincsek esetén. A legelterjedtebb méretek a beltéri ajtókon az 55 és 90 mm-es távolság, míg a bejárati ajtókon ugyancsak a 90 mm-es, de itt már előfordulnak a 92 mm-es lukkialakítások is. Ezeken a méreteken felül létezik még a 72 mm-es vagy akár – főképp régi típusú ajtóknál – teljesen egyedi méretű lyuktávolsággal rendelkező zárkialakítás. A legtöbb hosszúcímes kilincs esetében lehetőség van kulcslyuk kialakítás nélküli (úgynevezett BLIND) kivitelt rendelni alapáron, vagy akár a lyukat takaró “lemezkével” rendelni a kilincset. Utóbbi esetben hívjon minket, vagy a szövegre kattintva kérje külön ajánlatunkat!

Rendeléskor ügyeljünk a helyes méret megadására, mert rossz méretű kilincs rendelése esetén csak a BLIND és a 90 mm-es lyuktávolságú kilincset tudjuk kicserélni!
A hosszúcímes kilincsekkel ellentétben a rozettás kilincsek – legyen az kör, ovál, vagy szögletes – egymástól (felső kilincs-, és alsó kulcsrozetta) függetlenül, szabadon elhelyezhetőek, ezért ebben az esetben nincs jelentősége a kilincs-kulcslyuk távolságnak. Ennek köszönhetően ez a kilincskialakítás rendelkezik a legszéleskörűbb felhasználhatósággal, zártípusoktól szinte teljesen függetlenül.

További választható felhasználási és kialakítási módok

Körrozettás ajtókilincs kialakítás
kulcslyukas (BB), cilinderes (PZ), toalett elfordítós (WC)
Ovál rozettás
kulcslyukas, cilinderlyukas
Ablak félkilincs
Zárható ablak félkilincs
Biztonsági ajtókilincs kialakítás
Ravenna vagy Universal címes
Üvegajtó-vasalatunkhoz szerelhető ajtókilincs


Amennyiben a fent látható kialakítások valamelyikére szüksége van, akkor ezen szövegre kattintva kérheti külön ajánlatunkat!

Milyen zártípust, és hol érdemes használni?

A kilincsek formatervezettek, de fontos műszaki tartalommal is rendelkező, rendkívül sok zárszabványhoz alkalmazkodó termékek. A megfelelő kilincs kiválasztása ezért csak részben esztétikai kérdés, a szakmai / műszaki szempontok legalább olyan fontosak lehetnek.

A belső ajtók túlnyomó többségben normál kulcsos zárral szereltek (BB-s). Amennyiben Önnek nincsenek speciális igényei, válasszon BB záras beltéri ajtókilincset. A normál kulcsos zárak mellett a beltéri ajtók lehetnek cilinder-, azaz hagyományos hengerzárral (PZ), vagy akár toalett zárral szereltek is (pl. fürdőszobaajtó). Utóbbi esetben fordítógombos kilincset (WC záras) javaslunk.

WC záras ajtó kilinccsel biztosítható a mellékhelyiségek, fürdőszobák diszkréciója. Belső oldalról, kulcs nélkül is tudjuk zárni a helyiséget, e mellett plusz biztonságot jelent, hogy veszély esetén kívülről egy lapos fémtárggyal, akár egy pénzérmével az ajtó könnyen nyitható marad.

Rozettás vagy hosszúcímes kilincset válasszunk?

Különálló rozettás kilincset akkor érdemes választanunk, ha az ajtónknak modern stílusvilágot szeretnénk kölcsönözni. Klasszikus formavilágú ajtók, illetve lakás esetén javasoljuk, hogy inkább a hosszú címes kilincset válasszon. Felújított, vagy a már korábban használt ajtóknál figyeljünk az előzőekben használt kilincsek nyomaira, és ennek tükrében válasszuk ki a számunkra megfelelő méretű ajtókilincset.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Maestro MARIKA matt króm hosszúcímes ajtókilincs” értékelése elsőként